Alles begon in het najaar van 2015. Plotsklaps kreeg ik het idee om mijn eigen biertje te brouwen. Eigenlijk was dit meer een impuls van mezelf en niet echt een idee dat ik concreet wou uitvoeren. Maar de impuls veranderde al snel in een concreet plan. Omdat ik toen nog niets wist van ‘de brouwerskunst’, schuimde ik het internet af naar informatie en tips. Al snel kwam ik uit bij verschillende speciaalzaken waar ze kant en klare pakketten aanboden. Al snel had ik er een in huis.
Op 11 november 2015 was het zo ver, het Secondje werd voor het eerst gebrouwen. Na een hele dag werken en na twee maanden geduldig te wachten, was er het eerste resultaat. Dit viel meteen in de smaak en er volgde snel andere brouwsels.
Door de jaren heen groeide ik in "de kunst van het brouwen". Na vijf jaar het Secondje te verfijnen, bij te stellen en experimenteren, is er nu een eindresultaat. Een verfrissend blond bier van hoge gisting waar je graag een secondje tijd voor neemt!